Friday, January 18, 2013

Delavnica Življenje - smrt - življenje


Za vse tiste, ki si želijo resneje pristopiti k pripravam na smrt, organiziramo delavnico, na kateri ob teoriji, ki je vedno zelo zanimiva, izvajamo tudi praktične vaje. Ob zanimivih diskusijah o pomembnih vprašanjih o smrti in umiranju, kakor tudi o potovanju duše po smrti, delavnica zajema iniciacijo Treh Načiketinih ognjev, individualno določanje »marak« – naravnega zakona, ki je delujoč ob smrti, ter iniciacijskega in simboličnega procesa »umiranja« v trajanju treh ur. Postopek je zelo pomemben, saj je osnovan na »spominjanju« v resničnem trenutku umiranja. Po končani delavnici udeleženci lahko organizirajo v svojih sredinah lastne študijske skupine.

Ob vsem že omenjenem se vsebina delavnice lahko prilagaja potrebam udeležencev. Delavnico Življenje – smrt – življenje priporočamo vsem. Navadno poteka med vikendom. Prav tako nameravamo v Centru občasno organizirati zbiranje za tiste, ki so delavnico že zaključili, z namenom ponovitve postopka »iniciacijskega umiranja«. Čim več kot je takšnih ponavljanj, tem več je možnosti za »spominjanje« v trenutkih umiranja.

Delavnica je nastala na osnovi knjige »Življenje smrt življenje«, iz nje izhajajo tudi teme teoretičnega dela delavnice.